16.08.2022

TAALERI ENERGIA            LEHDISTÖTIEDOTE           16.8.2022 KLO 11.00

Taaleri SolarWind II -rahasto sijoittaa 111 megawatin tuulivoimahankkeeseen Kroatiassa


Taaleri SolarWind II -rahasto on ostanut Zadarin tuulipuiston ja investoi siihen yhdessä Encron kanssa. Encro on Kroatian suurin tuulienergian tuottaja ja hankkeen alkuperäinen kehittäjä.

Tuulipuisto sijaitsee Zadarin maakunnassa, noin 300 km Zagrebista kaakkoon.

Hanke koostuu 25:stä Nordexin toimittamasta voimalasta, joiden tuotantokapasiteetti on yhteensä 111 megawattia ja vuotuinen sähköntuotanto noin 317 gigawattituntia. Tuulipuisto tuottaa valmistuttuaan sähköä noin 85 000 kotitaloudelle ja sähköntuotannon vuotuinen hiilidioksidikompensaatio on noin 78 000 tonnia.

Hankkeen rakennustyöt ovat alkaneet vuoden 2021 toisella neljänneksellä, ja tuulipuiston odotetaan olevan tuotannossa vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä.

Encro on kehittänyt tuulipuiston ja vastaa hankkeen rakennuttamisesta sekä tuotantovaiheen käytönvalvonnasta. Nordex puolestaan vastaa tuulipuiston kunnossapidosta 30-vuotisella sopimuksella.

Tuulipuisto aikoo solmia pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen, jolla merkittävä osuus sähköntuotannosta myydään. Hankkeiden velkarahoitus tulee konsortiolta, johon kuuluvat UniCreditin omistama Zagrebačka Banka, Kroatian jälleenrakennus- ja kehityspankki (HBOR) sekä Europpan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD).

”Olemme erittäin tyytyväisiä tähän sijoitukseen, joka laajentaa rahastomme sijoitukset uudelle markkinalle, yhdessä markkinajohtajan Encron kanssa. Kroatiassa on loistavat olosuhteet uusiutuvalle energialle, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme auttaa maan energiariippumattomuuden edistämisessä. Zadarin tuulipuisto nostaa Taaleri SolarWind II -rahaston sijoitusten lukumäärän yhteentoista ja todentaa sitoutumistamme Kaakkois-Eurooppaan kohdemarkkinana nykyisissä ja tulevissa uusiutuvan energian rahastoissamme”, kertoo Taaleri Energian toimitusjohtaja Kai Rintala.

”Olemme iloisia Zadarin tuulipuiston yhteisestä sijoituksesta ja kumppanuudesta Taaleri Energian kanssa. Olemme onnistuneet muodostamaan vahvan yhteistyösuhteen taalerilaisten kanssa muutaman viime vuoden aikana”, sanoo Iljko Curic, Encron toimitusjohtaja.


Tietoa Taaleri SolarWind II -rahastosta

Taaleri SolarWind II -rahasto on sijoittanut teollisen kokoluokan tuulivoiman ja aurinkoenergian tuotantolaitoksiin. Sijoitukset on hajautettu pääasiassa rakennusvalmiisiin hankkeisiin viidessä kohdemarkkinassa; Pohjoismaat ja Baltia, Puola, Kaakkois-Eurooppa, Iberia ja Texas. Taaleri SolarWind II -rahasto tulee rahoittamaan noin 850 megawatin uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia, mikä korvaa vuosittain yli miljoona tonnia hiilidioksidipäästöjä tuotantolaitosten yli 25-vuotisen elinkaaren aikana. Tähän mennessä rahasto on tehnyt 11 sijoitusta ja rahaston odotetaan olevan kokonaan sijoitettu vuoden 2022 loppuun mennessä.

Rahaston sijoittajia ovat Euroopan investointipankki, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Varma, Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki, Obligo Global Infrastuktur II -rahasto, Kirkon eläkerahasto, Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO), Taaleri-konserni, Taaleri Energian tiimi sekä laaja joukko eläkerahastoja, säätiöitä ja perheyhtiöitä.

Tietoa Taaleri Energiasta

Taaleri Energia on suomalainen uusiutuvan energian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuuli- ja aurinkoenergiaan keskittyvistä sijoitustiimeistä, ja se koostuu yhteensä 43 ammattilaisesta. Tiimi sijoittaa parhaillaan viidettä uusiutuvan energian rahastoa, Taaleri SolarWind II -rahastoa. Taaleri Energia hallinnoi 2,8 gigawatin tuuli- ja aurinkohankkeiden portfoliota Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä.

Preqin on luokitellut Taaleri Energian yhdeksi johtavista infratoimialan rahastonhoitajista.

Taaleri Energia on osa Taaleri-konsernia, joka on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä.

www.taalerienergia.com

Lisätietoa:
Kai Rintala, toimitusjohtaja, Taaleri Energia, +358 40 162 5711, kai.rintala@taaleri.com
Stephen Ross, sijoittajasuhdejohtaja, Taaleri Energia, +358 40 733 7789, stephen.ross@taaleri.com

« Takaisin: Ajankohtaista

Edellinen
Taaleri Energia varmisti 44 miljoonan euron rahoituksen tuuli- ja aurinkovoiman hankekehitykselle
Seuraava
Taaleri Energia jälleenrahoitti 158 megawatin tuulipuiston Serbiassa