15.01.2019

TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     15.1.2019

Taaleri Energia ja Masdar ovat sopineet kehitysyhtiön perustamisesta tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeiden edistämiseksi Itä-Euroopassa

Taaleri Energia, suomalainen tuulivoiman ja aurinkoenergian hankekehittäjä ja rahastonhoitaja, sekä Masdar, Abu Dhabin valtion omistama energiayhtiö, ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen yhteisen kehitysyhtiön perustamisesta. Yhteisyrityksen tavoitteena on kehittää tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeita Itä-Euroopassa hyödyntäen molempien yhtiöiden olemassa olevaa toimintaa kyseisellä alueella.

Sopimuksen allekirjoittivat Taaleri Oyj: n toimitusjohtajan sijainen Karri Haaparinne ja Masdarin Clean Energyn toimitusjohtaja Bader Al Lamki energiahuippukokouksessa World Future Energy Summit, WFES, joka järjestetään osana Abu Dhabin kestävän kehityksen viikkoa (ADSW) 2019 Abu Dhabin kansallisessa messukeskuksessa (ADNEC).

Masdar Clean Energyn toimitusjohtaja, Bader Al Lamki: ”Se, mitä olemme saavuttaneet yhteistyössä Taalerin kanssa Serbiassa ja Jordaniassa, on selkeä osoitus siitä, että vahvat kumppanuudet ovat tärkeitä uusiutuvan energian saatavuuden lisäämisessä. Olemme ylpeitä voidessamme hyödyntää vahvasta yhteistyöstä kertynyttä kokemusta, jotta Itä-Euroopan maat voivat saavuttaa uusiutuvan energian tavoitteensa.”

Itä-Euroopan uusiutuvan energian tuotantokapasiteetin ennustettu merkittävä kasvu avaa uusia sijoitusmahdollisuuksia. Taaleri Energia ja Masdar ovat tästä syystä päättäneet panostaa tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeiden kehittämiseen kyseisellä alueella. Esimerkiksi Puolassa tuulivoiman tuotantokapasiteetin odotetaan kasvavan yli 3 gigawattia lähivuosina. Tämä lisäys on suurempi kuin koko Suomen tämänhetkinen tuulivoiman tuotantokapasiteetti. Länsi-Balkanilla kansainväliset instituutiot ovat puolestaan kehottaneet alueellisia toimijoita korvaamaan ikääntyvää hiilivoimaa uusiutuvalla energialla. Hiilivoimaloiden tuotantokapasiteetti alueella on noin 9 gigawattia. Kreikka on puolestaan ilmoittanut lisäävänsä aurinkoenergiaa ja tuulivoimaa noin 2 gigawatilla kolmen seuraavan vuoden aikana.

Taaleri Oyj:n toimitusjohtajan sijainen Karri Haaparinne: ”Olemme erittäin tyytyväisiä tästä mahdollisuudesta syventää entuudestaan menestyksekästä yhteistyötä Masdarin kaltaisen maailmanluokan kumppanin kanssa.”

Taaleri Energian liiketoimintajohtaja Kai Rintala avaa hankkeen taustalla olevaa strategiaa: ”Masdar -yhteistyö on meille merkittävä mahdollisuus kehittää ensiluokkaisia uusiutuvan energian hankkeita Itä-Euroopassa. Nyt julkistettu yhteistyö tulee tarjoamaan hallinnoimillemme rahastoille mahdollisuuden sijoittaa näihin hankkeisiin. Sijoitusmahdollisuudet tekevät houkutteleviksi erityisesti Masdarin kaltaiset merkittävät kansainväliset uusiutuvan energian kumppanit. Odotamme myös solmivamme yhdessä samankaltaisia kumppanuuksia liittyen hankkeiden rahoitukseen, sähkönmyyntiin, laitetoimituksiin ja rakentamiseen”.

Taaleri Energian ja Masdarin tuleva yhteisyritys syventää yhtiöiden strategista kumppanuutta. Taaleri Energian Aurinkotuuli -rahasto on sijoittanut yhdessä Masdarin kanssa Serbiassa 158 megawatin Čibuk -tuulipuistoon ja Jordaniassa maan suurimpaan 248 megawatin Baynouna – aurinkovoimalaan. Molemmat hankkeet ovat rakennusvaiheessa.

Masdar on viime vuosien aikana kasvattanut uusiutuvan energian sijoituksiaan Balkanilla, erityisesti teollisen mittakaavan tuulivoimassa. Serbian Čibuk -tuulipuiston lisäksi Masdar on mukana 49 prosentin osuudella Krnovon 72 megawatin tuulipuistossa Montenegrossa.

Tietoa Masdar:ista

Masdar on Abu Dhabin uusiutuvan energian yhtiö, jonka tehtävä on edistää uusiutuvan energian ratkaisujen ja teknologian kehittämistä, kaupallistamista ja käyttöönottoa. Yhtiö toimii siltana nykypäivän fossiilisten polttoaineiden taloudesta tulevaisuuden energiatalouteen. Masdar on investoinut uusiutuvan energian hankkeisiin eri puolilla maailmaa. Yhtiö on Abu Dhabin valtion sijoitusyhtiön Mubadala Investment Companyn omistama, jonka sijoitusten kokonaisarvo on yli 125 miljardia dollaria.

Taaleri Energiasta

Taaleri Energia on suomalainen tuulivoimaan ja aurinkoenergiaan keskittyvä hankekehittäjä ja rahastonhoitaja. Yhtiöllä on yksi Euroopan suurimmista tuulivoima- ja aurinkoenergiasijoituksiin erikoistuneista tiimeistä. Taaleri Energia kehittää, investoi ja hallinnoi teollisen mittakaavan tuulivoima- ja aurinkoenergiahankkeita – ja tuotantolaitoksia pääasiassa Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Taaleri Energia on osa Nasdaq Helsingin pörssissä noteerattua Taaleri Oyj:tä.

Taaleri Oyj

Viestintä

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Kai Rintala, Taaleri Energia, puh. 040 162 5711, kai.rintala@taaleri.com

Masdarin yhteystiedot:

E-mail: press@masdar.ae

Tel. enquiries in Arabic: 971 2 653 3333

Tel. enquiries in English: 971 2 653 6014

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja, Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia sekä Turun Toriparkki Oy ja Munkkiniemi Group Oy, jotka ovat kiinteistöhankeyhtiöitä.

Taalerilla oli kesäkuun 2018 lopussa hallinnoitavia varoja 6,0 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 600. Taaleri Oyj:llä on noin 4 100 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi

Taaleri Twitterissä

 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317

« Takaisin: Ajankohtaista

Seuraava
Taaleri SolarWind II -rahasto sijoittaa 51,4 megawatin tuulivoimahankkeisiin Puolassa